lördag 3 maj 2014

God morgon

Som vanligt så är jag uppe, frivilligt vid tidig morgonstund för inget går upp mot denna tid då allt är tyst ungarna sover gubben sover och huset är mitt, denna stund är min och en stor kopp te solen och jag är det enda som finns.
 Ja fast fåglarna utanför sjunger fantastiskt och solen lyser härligt över ängen utanför så en promenad nu på morgonen blir det.

Alltså jag kan inte låta bli att undra över det där med åttaåringen i Karlskrona, hur kunde socialen missa en sån sak, hon måste ju haft ett helvete hemma och grannarna borde sett varningstecken långt innan och vad som retar mig mest är att polisen skickar fax till socialen istället för att ringa eller åka dit, och varför begärde inte polisen ut socialarbetare på plats när dom var hos familjen?

Många tankar som snurrar i huvudet och mammahjärtat blöder för denna lilla tjej som blev sviken av samhället men så är det, vi är bekväma i dagens samhälle, ingen vill ta sig tid att ringa, fysiskt närvara utan man skickar ett fax istället som hamnar på hög.
Hade detta hänt inom vården att man glömt bort en patient, glömt ett fax och lagt det på hög så hade man blivit av med jobbet, punkt slut.

Mina tankar finns hos den lilla flickan och säger som man brukar, det får bara inte hända igen men det hemska är att det kommer det göra för att det hände bevisar att det inte är omöjligt trots alla skyddsnät.
Uscha det är inte bra att bli ledsen och upprörd och arg men jag har så svårt för barn och missförhållanden dom ska inte må dåligt utan att få hjälp FORT! snabbt och smidigt utan dröjsmål.

Nu är det fem plus ute..sol så jag tar mig snart en liten promenad sen får vi se när ungarna behagar vakna, bloggmamman har sagt sitt för denna morgon och hoppas att ni får en trevlig helg.
Kram Linda

3 kommentarer:

Marie´s sa...

Nu har jag rast..så jag passar på att klaga lite..ja inte på jobbet för det är jag jättenöjd med utan på att vi bor så långt ifrån varann=( men vi ska ut på galej..jag lovar och sudd ska väl med nu när hon är lovligt byte för alkohol=)
Själva är vi passé..föredettingar som för länge sen borde sitta på hemmet och äta timbalkost och dricka näringsdryck med sugrör...men vi ger oss aldrig trots att Lina och Sudd bara är barn i våra ögon...ta åt er tjejer..visste du att sudd och Lina finns på f-book....usch sånt svek.
Jag håller mig utanför och inväntar inkontinensskydden och kompressionstrumporna.
kram och pussar och vi hörs i eftermiddag efter jobbet

FLAK sa...

Du den där cykelkärran är det många som vill ha=)
Säg åt Micke att börja leta...stackars sate inte en lugn stund...
Och jag håller med dig angående K-krona fyy så hemskt och tragiskt.
Du är också ledig i helgen..skönt då tar vi det piano och njuter. kram

LinaPina sa...

Skönt att höra att du är ledig, pyret har fått en onödig vilja att vakna vid 3-4 på morgonen och vara klarvaken....jag är ju halvdö vid den tiden så jag är superslut..men jag ska inte vara en mes utan sara & jag ska är på stan för lite dans..dricka gutt..du vet
Jag hänger på så fort vi får chansen att samlas.
Fan så illa med hon lilla tjejen & jag fattar inte att någon satte stopp för det innan det hände, stackars föräldrar
Nu ska sara & jag fortsätta ut i natten kramiz